Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа літака «МАУ»: «чорні ящики» будуть досліджувати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа літака «МАУ»: «чорні ящики» будуть досліджувати в Україні

При розшифровці записів «чорних скриньок» будуть присутні французькі експерти

12 січня 2020, 03:41 comments2285
Поділіться публікацією:
Авіакатастрофа літака «МАУ»: «чорні ящики» будуть досліджувати в Україні

Бортові самописці ("чорні ящики") літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який був збитий ракетою в Ірані, будуть досліджувати в Україні. Про це повідомили в Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA, Франція) у себе в Twitter, передають "Українські Новини".

У повідомленні говориться, що Бюро буде присутній під час технічних робіт по розшифровці записів "чорних скриньок", які будуть проводити в Україні.

твит ящики.JPG

Раніше "Коментарі" повідомляли, що "чорні скриньки" з літака "МАУ" розшифровувати буде Франція.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії неподалік від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні, який знаходиться в Тегерані. В той момент борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири загинули.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "МАУ" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влади Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Незабаром в інтернеті іранське видання Iran News Wire опублікувало відео ймовірного запуску ракети "Тор" по літаку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!