Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, куди подінуть чорні ящики зі збитого літака "МАУ"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, куди подінуть чорні ящики зі збитого літака "МАУ"

Глава відділу розслідування пригод Організації цивільної авіації розповів про те, хто буде розшифровувати "чорні ящики"

11 січня 2020, 12:27 comments1637
Поділіться публікацією:
Стало відомо, куди подінуть чорні ящики зі збитого літака "МАУ"

Чорні ящики з українського літака "МАУ" розшифровувати буде Франція. Про це заявив глава відділу розслідування пригод Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайефар, пише Shahraranews.

"Записи з чорного ящика українського повітряного судна направлять для розшифровки у Францію", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули.  Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії. Проте держсекретар США Майк Помпео не виключив, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані могла стати технічна несправність лайнера.

Влада Ірану спочатку спростувала причетність до краху літака "МАУ", однак  11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", зазначивши, що це було "ненавмисно". За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот в бік засекреченої військової бази. Президент Ірану Хасан Рухани в Twitter написав про те, що авіакатастрофа українського лайнера – це величезна катастрофа і висловив свої співчуття сім'ям загиблих.

Журналіст Юрій Бутусов розповів про те, що удар від ракети "Тор" припав по кабіні пілотів українського літака. Саме через це обладнання вийшло з ладу. За його словами, ракета вразила літак в нижню частину фюзеляжу прямо під кабіною пілотів, тому через прямого попадання спалахнула кабіна зсередини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

repair man

2 січня 2021, 15:27

applince repair and servicein tehran https://service-bartar.org/

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!