Головна Новини Політика президент Вбивство 176 невинних ракетою: про що розмовляли Зеленський з Макроном
commentss НОВИНИ Всі новини

Вбивство 176 невинних ракетою: про що розмовляли Зеленський з Макроном

У найближчому майбутньому Макрон обіцяє нанести візит до Києва у зв'язку зі сформованою ситуацією

11 січня 2020, 14:43 comments1607
Поділіться публікацією:
Вбивство 176 невинних ракетою: про що розмовляли Зеленський з Макроном

Президент України Володимир Зеленський сьогодні по телефону обговорив з колегою з Франції Еммануелем Макроном подальші дії в розслідуванні авіакатастрофи з участю лайнера "МАУ" в Ірані. Нагадаємо, саме Франції доручили розшифровку "чорних ящиків" збитого ракетою "Боїнга".

За інформацією прес-служби Офісу президента, Макрон пообіцяв сприяти розслідуванню і допомогти в залученні всіх винних у вбивстві 176 невинних людей. Глава Франції також відрапортував, що вони вже почали формальну процедуру організації міжнародного розслідування ICAO – Міжнародної організації цивільної авіації. Незабаром Зеленського чекає ще одна важлива розмова – тристоронній дзвінок у форматі "Україна – Франція — Німеччина". Також у найближчому майбутньому Макрон обіцяє нанести візит до Києва у зв'язку зі сформованою ситуацією.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав крах недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн- 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто перебував на борту, загинули. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітної ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до краху літака "МАУ", однак 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Іран надав українській стороні фото і відео матеріали катастрофи літака "МАУ".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!