Гончарук розповів, як просувається розслідування по збитому в Ірані літаку "МАУ"

Прем'єр запевняє, що вони працюють над тим, щоб тіла загиблих якомога швидше повернути на батьківщину

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів про те, як просувається розслідування через три дні після авіакатастрофи нашого "Боїнга" в Ірані. Визнання владою ісламської держави своєї провини чиновник назвав важливим кроком у розслідуванні, яке йде повним ходом. Про це Гончарук повідомив на своєму Telegram-каналі.

За його словами, українські експерти зараз продовжують працювати на місці катастрофи, збираючи речові докази. Наші специ вже оглянули "чорні ящики", а також місце, куди відправили частини збитого лайнера. За словами Гончарука, "Боїнг" розклали на фрагменти. Крім того, сьогодні вранці в Тегеран відправили ДНК-формули, які отримали завдяки зібраним зразкам ДНК родичів загиблих.

Прем'єр запевняє, що вони працюють над тим, щоб тіла загиблих якомога швидше повернути на батьківщину.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту, загинули.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ".

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху літака "МАУ", однак 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер", однак це було "ненавмисно". За словами військових, це сталося, тому що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Президент Ірану Хасан Рухани в Twitter написав про те, що авіатроща українського лайнера – це величезна катастрофа, і висловив свої співчуття сім'ям загиблих.