Головна Новини Суспільство події Командувач КВІР: ми просили заборонити польоти незадовго до катастрофи літака «МАУ»
commentss НОВИНИ Всі новини

Командувач КВІР: ми просили заборонити польоти незадовго до катастрофи літака «МАУ»

Оператор ППО просив у вищого командування дозвіл на пуск ракет

11 січня 2020, 14:18 comments3251
Поділіться публікацією:
Командувач КВІР: ми просили заборонити польоти незадовго до катастрофи літака «МАУ»

Іранські військові, які запустили ракету по літаку "Міжнародних авіаліній України", просили дозвіл у вищого командування, але відповіді не отримали. Про це заявив на прес-конференції командувач військово-космічними силами КВІР Амір Алі Хаджізаде, повідомляє місцевий журналіст Реза Хаастех.

"Командувач повітряно-космічними силами КВІР заявив, що вони просили створити безполітну зону у зв'язку з ситуацією збройного конфлікту. Але це не було затверджено з певних міркувань ", — написав журналіст у своєму Twitter.

За словами Хаджізаде, оператор системи ППО просив дозвіл на запуск ракети, але вище командування не відповіло на запит. І тоді оператор, який прийняв літак за крилату ракету, самостійно відкрив вогонь.

"Після того, як на його запит командування не відповіло, ймовірно, через переривання зв'язку, він випустив ракету в літак", — процитував журналіст генерала.

Крім того, генерал додав, що доповів у Генеральний штаб ЗС Ірану про ймовірний ракетний удар по пасажирському літаку з громадянами Ірану. Проте військове командування прийняло рішення визнати інцидент пізніше, а всіх причетних до нього на деякий  час ізолювати.

"Чиновники, включаючи авіаційну владу, які продовжували заперечувати ракетний удар, не винні. Вони робили ці коментарі, грунтуючись на тому, що знали... У нас були повідомлення про крилаті ракети, випущені по Ірану. Саме людська помилка стала причиною цієї трагедії", — сказав Хаджізаде.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до краху літака "МАУ", однак 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Іран надав українській стороні фото і відео матеріали катастрофи літака "МАУ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!