Головна Новини Світ Близький Схід Трамп підтримав протестуючих в Ірані
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп підтримав протестуючих в Ірані

Трамп написав повідомлення протестуючим в Ірані в Twitter

12 січня 2020, 02:52 comments1531
Поділіться публікацією:
Трамп підтримав протестуючих в Ірані

Президент США Дональд Трамп написав у Twitter повідомлення англійською мовою і фарсі, в якому висловив підтримку демонстрантам в Ірані. Люди протестують проти дій місцевої влади після того, як іранські військові офіційно визнали, що збили український літак авіакомпанії "МАУ". Про це пише CNN.

"Я підтримую вас з самого початку мого презедентсва, і моя адміністрація буде продовжувати підтримувати вас. Ми уважно стежимо за вашими протестами і натхненні вашою сміливістю", – написав американський президент.

трамп твит.JPG

Зазначається, що в суботу перед воротами Аміркабірського технологічного університету, недалеко від колишнього посольства США в Тегерані, тисячі людей зібралися на антиурядові акції протесту. Іранське агентство FARS News повідомляє, що спочатку студенти планували вийти на мирну акцію, щоб вшанувати пам'ять жертв катастрофи українського літака, яка відбулася 8 січня недалеко від Тегерана. Але настрої натовпу досить швидко переросли в гнів.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії неподалік від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні, який знаходиться в Тегерані. В той момент борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири загинули.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "МАУ" був випадково збитий іранською зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влади Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Незабаром в інтернеті іранське видання Iran News Wire опублікувало відео ймовірного запуску ракети "Тор" по літаку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!