Головна Новини Суспільство події Літак «МАУ» в Ірані збили двома ракетами
commentss НОВИНИ Всі новини

Літак «МАУ» в Ірані збили двома ракетами

Опубліковано відео поразки українського літака двома ракетами в Ірані

14 січня 2020, 20:41 comments2683
Поділіться публікацією:
Літак «МАУ» в Ірані збили двома ракетами

Катастрофа літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" відбулася через те, що в нього влучили дві ракети. Про це повідомляє Telegram-канал президента України Володимира Зеленського.

Зазначається, що перша ракета вразила літак, знищила злітні вогні, а також, можливо, кабіну пілотів. Ракета долетіла до мети за 18 секунд. Друга ракета вилетіла через 30 секунд після першої і долетіла до мети за 11 секунд. Після другого попадання український "боїнг" спалахнув.

Як раніше повідомляли "Коментарі", крах літака Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", що виконував рейс "Тегеран-Київ", сталася 8 січня близько 6 ранку. На борту перебували громадяни 7 країн – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них – 11 громадян України. Всі на борту загинули.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше стало відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт. У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ". 9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранською зенітної ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представникиМіністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії. Однак держсекретар США Майк Помпео не виключив, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані могла стати технічна несправність лайнера.

Влада Ірану спочатку офіційно спростували причетність до краху літака, але, в підсумку, 11 січня офіційно визнали, що збили український авіалайнер "ненавмисно". За словами військових, це сталося, тому що літак нібито зробив різкий поворот у бік засекреченої військової бази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!