Головна Новини Світ Європа Євросоюз не буде вводити санкції проти Ірану через збитий літак
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз не буде вводити санкції проти Ірану через збитий літак

Євросоюз відмовився вводити санкції проти Ірану

13 січня 2020, 13:41 comments1332
Поділіться публікацією:
Євросоюз не буде вводити санкції проти Ірану через збитий літак

ЄС вирішив не вводити санкції щодо Ірану через збитий український літак  авіакомпанії "МАУ", пише "ТАСС".

Таке рішення європейські чиновники прийняли, тому що Європа чекає, поки прийдуть результати розслідування.

Санкції можуть бути введені за підсумками розслідування і дивлячись, що воно покаже.

Як раніше повідомляли "Коментарі", катастрофа літака Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", що виконував рейс "Тегеран-Київ", відбулася 8 січня близько 6 ранку. На борту перебували громадяни 7 країн- 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто був на борту, загинули.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічні несправності і помилку екіпажу відкинули. Пізніше стало відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт. У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ". 9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранською зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії. Однак держсекретар США Майк Помпео не виключив, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані могла стати технічна несправність лайнера.

Влада Ірану спочатку офіційно спростувала причетність до катастрофи літака, але, в підсумку, 11 січня офіційно визнала, що збила український авіалайнер "ненавмисно". За словами військових, це сталося, тому що літак нібито зробив різкий поворот у бік засекреченої військової бази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!