Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа літака "МАУ": у Пентагоні вважають, що Іран випадково збив український «боїнг»
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа літака "МАУ": у Пентагоні вважають, що Іран випадково збив український «боїнг»

Західні офіційні особи припускають, що зенітна ракета випадково потрапила в український літак

9 січня 2020, 21:01 comments2360
Поділіться публікацією:
Авіакатастрофа літака "МАУ": у Пентагоні вважають, що Іран випадково збив український «боїнг»

Західні силовики вважають, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранською зенітною ракетою. Про це пише The Guardian.

Офіційні особи повідомили американським ЗМІ, що вони зареєстрували сигнал включення іранського радара, а також зафіксували два спалахи пуску ракет. Незабаром після цього відбувся інфрачервоний спалах від вибуху. Передбачається, що ракети були випущені із ЗРК "Тор". Крім того, повідомляється, що неподалік від місця аварії літака були знайдені ракетні компоненти.

CBS News повідомляє, що президент США Дональд Трамп вважає, що причиною катастрофи українського літака в Ірані не могла стати технічна несправність.

"Хтось міг помилитися на тій стороні. Деякі експерти кажуть, що це була технічна несправність, але особисто я так не думаю... У мене таке відчуття, що сталося ... щось дуже страшне", – сказав Трамп. У Пентагоні від коментарів відмовилися.

Як повідомляли "Коментарі", український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Ідентифікувати загиблих пасажирів і екіпаж рейсу "Тегеран – Київ" буде непросто: на борту сталася пожежа, тому деякі тіла обгоріли. Пізніше "МАУ" оприлюднила список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною катастрофи українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Однак в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

РНБО розглядає чотири версії катастрофи літака "МАУ": ураження літака російською зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна за технічним причин, а також теракт на борту літака.

Офіс генерального прокурора почав досудове розслідування за фактом аварії літака. Дані внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей). Справу передано для подальшого розслідування в Національну поліцію.

Українським компаніязаборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ". Експерти влаштують перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, в якому йде мова про те, що 9 січня в країні оголошено днем жалоби. Крім того Зеленський опублікував відеозвернення до українців, в якому повідомив, що 8 січня стало чорною сторінкою в історії України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!