Головна Новини Політика зовнішня політика Влада Ірану зачистила місце падіння українського літака
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Ірану зачистила місце падіння українського літака

На місці аварії прибрані уламки літака, територія не оточена, слідчих теж немає

10 січня 2020, 14:44 comments7978
Поділіться публікацією:
Влада Ірану зачистила місце падіння українського літака

Місце падіння українського літака "МАУ" практично зачищено, уламки повітряного судна вивезено, а тепер прибирають сміття. Про це в у своєму Twitter написала кореспондент CBS News Елізабет Палмер.

Вона розповіла, що журналісти відвідали місце аварії літака "МАУ" і змогли спостерігати таку картину: там зараз немає жодних представників служб безпеки, також немає ніякого оточення території і  слідчих.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

РНБО розглядає чотири версії катастрофи літака "МАУ": ураження літака російською зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна з технічних причин, а також теракт на борту літака. Також є три "приховані" версії.

У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ".

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії.

Влада Ірану офіційно спростувала причетність до катастрофи літака "МАУ". Вони також заявили, що на розслідування причин трагедії піде до 2 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!