Головна Новини Суспільство події Катастрофа літака «МАУ»: РНБО розглядає 7 версій
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа літака «МАУ»: РНБО розглядає 7 версій

Деякі версії катастрофи літака «МАУ» в Ірані закриті для обговорення

9 січня 2020, 18:25 comments3771
Поділіться публікацією:
Катастрофа літака «МАУ»: РНБО розглядає 7 версій

Рада національної безпеки і оборони розглядає 7 версій авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", який зазнав аварії недалеко від Тегерана. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов, передає "Радіо Свобода".

"Версій ми маємо сім – чотири у відкритому доступі, три версії є поки що закритими. Остаточне рішення ми можемо ухвалити, коли будуть проведені повністю всі дослідження, які потрібно в цьому випадку відпрацювати", — сказав він.

Данилов зазначив, що українські експерти, які беруть участь у розслідуванні причин авіакатастрофи, "є найкращими фахівцями, які є в нашій країні, вони займалися питаннями стосовно "Бука", яким був збитий літак на території Донецької області".

Як повідомляли "Коментарі", український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Ідентифікувати загиблих пасажирів і екіпаж рейсу "Тегеран – Київ" буде непросто: на борту сталася пожежа, тому деякі тіла обгоріли. Пізніше "МАУ" оприлюднила список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт. Влада Ірану направила запрошення для участі в розслідуванні авіакатастрофи літака "МАУ" представникам різних країн, у тому числі України і США.

Раніше в РНБО заявили, що розглядають чотири версії аварії літака "МАУ": ураження літака російської зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна з технічних причин, а також теракт на борту літака. Представники розвідки США, Канади і Європи стверджують, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані стала технічна несправність, а не ракетна атака.

Офіс генерального прокурора почав досудове розслідування за фактом аварії літака. Дані внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 276 КК (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). Справу передано для подальшого розслідування в Національну поліцію.

Українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ". Експерти влаштують перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!