Головна Новини Політика зовнішня політика Світ попрощався з Кобі, Британія – з ЄС, нардеп "Слуги народу" – з репутацією: ТОП-5 головних подій тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ попрощався з Кобі, Британія – з ЄС, нардеп "Слуги народу" – з репутацією: ТОП-5 головних подій тижня

Лондон настільки емоційно відреагував на вихід з Європейського Союзу, що деякі ентузіасти спалили в центрі столиці прапор ЄС. Тим часом в Україні народний депутат "Слуги народу" Євген Брагар продовжив спалювати мости між владою і народом, запропонувавши бідній пенсіонерці погасити платіжку за газ... продавши пса елітної породи. Якого, до речі, у неї не виявилося. Журналісти "Коментарів" підводять підсумки вкрай насиченого різними подіями тижня

2 лютого 2020, 19:55 comments3863
Поділіться публікацією:
Світ попрощався з Кобі, Британія – з ЄС, нардеп "Слуги народу" – з репутацією: ТОП-5 головних подій тижня

Прощання з Кобі Брайантом

Минулого тижня світ оплакував одного з найвидатніших гравців в історії баскетболу – американця Кобі Брайанта. Пізнім недільним вечором в каліфорнійському житловому районі Калабасас зазнав аварії вертоліт, на якому летіла легенда "Лос-Анджелес Лейкерс" разом зі своєю 13-річною донькою Джанною. Крім них на борту перебували ще семеро людей: подруга Пейтон Честер і її мати Сара, бейсбольний тренер Джон Альтобеллі з дружиною Кері і дочкою Аліссою, а також Христина Мозер, яка входила в тренерський штаб Альтобеллі. Керував судном пілот Ара Зобаян. Всі вони загинули.

Пізніше в Мережі було опубліковано відео з місця аварії вертольоти Sikorsky S-76.

Причиною аварії, вочевидь, стали погодні умови – сильний туман і дощ.

Журналісти "Коментарів" підготували зворушливий матеріал про Кобі Брайанта.

picture

Зимова сесія ПАРЄ: Україна vs Росія

У понеділок у Страсбурзі розпочала роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Представники України повернулися в ПАРЄ після паузи, яка сталася восени 2019 року, коли делегати відмовилися брати участь у засіданнях через повернення Росії у склад організації. Пізніше, 16 січня, депутати Верховної Ради схвалили повернення України в ПАРЄ.

У ході сесії був обраний новий голова організації – ним став представник Бельгії Хендрік Дамс. Без українсько-російського скандалу не обійшлося. В ході роботи українська делегація оскаржувала обрання віце-президентом ПАРЄ депутата Держдуми Росії, колишнього телеведучого Петра Толстого. Як пояснила нардеп Марія Мезенцева, Толстой неодноразово публічно висловлював свої антисемітські погляди і виступав за агресивну російсько-українську політику. Але спротив України не дав належного ефекту – Толстого все ж обрали на цю посаду.

Незважаючи на це, згідно із заявою глави нашої делегації в ПАРЄ, Україна продовжить роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Коментарі" дізналися думку політичних експертів щодо ситуації з призначенням Петра Толстого віце-президентом організації.

picture

Помпео в Україні: зустрічі і обіцянки

У четвер до Києва прилетів державний секретар США Майк Помпео. Американський гість зустрівся з міністром закордонних справ України Вадим Пристайко і з президентом Володимиром Зеленським. В ході спілкування з Помпео глава української держави закликав американських бізнесменів до розробки шельфу Чорного моря.

"Ми запрошуємо великий американський бізнес для видобутку українського природного газу і нафти. Очікуємо участі американських компаній у конкурсах на розробку ділянок Чорноморського шельфу", – сказав президент.

У своєму виступі Зеленський також повідомив, що Україна веде переговори з США про закупівлю нової партії американських локомотивів. Глава держави висловив надію на швидке скасування торгових обмежень в імпорто-експортних відносинах між Україною та США, зокрема, скасування ввізного мита на українську сталь.

А під час спілкування з Пристайко, Майк Помпео запевнив, що Вашингтон продовжить займати сторону України в питаннях протистояння російській агресії.

picture

Великобританія вийшла з ЄС

У ніч на 1 лютого Великобританія офіційно залишила Європейський союз, поставивши крапку в "мильній опері" під назвою Brexit, яка тривала три з половиною роки. Великобританія стала першою країною світу, яка вийшла зі складу ЄС.

Напередодні офіційного оголошення про Brexit тисячі британців зібралися перед будівлею парламенту і радісно зустріли довгоочікуване формальне оголошення про вихід з "європейської сім'ї". Натовп розмахував національними прапорами і співав гімн. Акцію організував засновник партії Brexit Найджел Фарадж. У той же час противники Brexit запалювали свічки на знак жалоби.

Не обійшлося без неприємних інцидентів. Наприклад, в центрі Лондона прихильники Brexit демонстративно спалили прапор Європейського Союзу.

picture

"Продай собаку — заплати за комуналку"

Останній день січня запам'ятається грандіозним скандалом, з наслідками якого ще довго доведеться боротися команді партії "Слуга народу". У прямому ефірі ток-шоу "Голос народу" на "112 каналі" народний депутат президентської фракції Євген Брагар на повному серйозі запропонував пенсіонерці, яка додзвонилася в студію, продати собаку, щоб заплатити за комунальні послуги.

Так, на питання Любові Павлівни з Аджамки (село в Кіровоградській області), як прожити, якщо вся пенсія йде на оплату комуналки, Брагар запропонував їй продати собаку, якщо така є.

"Якщо собака у дворі елітної породи, вона може її продати в будь-який момент і спокійно заплатити",  сказав Брагар.

Слова депутата шокували навіть ведучого ток-шоу, який був здивований настільки, що якийсь час не міг зв'язати кілька слів.

Пізніше Брагар, звичайно ж, вибачився за допомогою соцмережі Facebook, заявивши, що не хотів нікого образити своєю пропозицією. Але його слова мали, скоріше, зворотний ефект  під його публікацією користувачі залишили вже більше 7000 коментарів, багато з яких  гнівні.

До речі, журналісти знайшли того самого пса, якого нардеп запропонував продати. Як з'ясувалося, пес по кличці Шарік не елітний, тому навряд чи його продаж покриє хоча б малу частину витрат пенсіонерки на комуналку.

picture

ТОП-5 подій тижня в одній картинці

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!