Головна Новини Суспільство події Bellingcat опублікували доказ того, що український літак в Ірані збила ракета
commentss НОВИНИ Всі новини

Bellingcat опублікували доказ того, що український літак в Ірані збила ракета

З'явилося відео попадання ракети в український "боїнг" в Ірані

9 січня 2020, 23:46 comments11454
Поділіться публікацією:
Bellingcat опублікували доказ того, що український літак в Ірані збила ракета

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat опублікувала докази того, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" збила ракета.

Повідомляється, що в Bellingcat проаналізували відео, яке з'явилося в мережі ввечері в четвер, 9 січня, на якому ймовірно зафіксований момент потрапляння ракети в літак недалеко від Тегерана. Справжність відео підтвердила для New York Times людина, яка його знімала. Також видання отримало відео високої якості і підтвердило його справжність. Нижче наводиться анотована версія відео, створеного Джейком Годином (Newsy), в якій висвітлюються події короткого кліпу.

"Ми проаналізували нове відео, яке, очевидно, показує вибух в повітрі недалеко від Тегерана. Ми визначили геолокацію відео на захід від Паранду, передмістя Тегерана, в координатах 35.489414, 50.906917. Камера направлена на північний схід — у бік траєкторії польоту #PS752. Вимірявши час, який знадобилося камері, щоб почути вибух, ми оцінили відстань події (червоний круг) і звірили її з геолокацією відео і траєкторією польоту #PS752 (взято з FlightRadar24)", — йдеться в повідомленні Bellingcat на сторінці в Facebook.


Як повідомляли "Коментарі", український лайнер зазнав аваріїнедалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Ідентифікувати загиблих пасажирів і екіпаж рейсу "Тегеран – Київ" буде непросто: на борту сталася пожежа, тому деякі тіла обгоріли. Пізніше "МАУ" оприлюднила список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

У четвер, 9 січня, західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранською зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

РНБО розглядає чотири версії аварії літака "МАУ": ураження літака російської зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна з технічних причин, а також теракт на борту літака.

Офіс генерального прокурора почав досудове розслідування за фактом аварії літака. Дані внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 276 КК україни (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). Справу передано для подальшого розслідування в Національну поліцію.

Українським компанія заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ". Експерти влаштують перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, в якому йде мова про те, що 9 січня в країні оголошено днем жалоби. Крім того Зеленський опублікував відеозвернення до українців, в якому повідомив, що 8 січня стало чорною сторінкою в історії України. А ввечері 9 січня Володимир Зеленський зустрівся з родичами загиблих українців і пообіцяв надати їм всю необхідну допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!