Головна Новини Суспільство події Іран відправив останки загиблих у літаку "МАУ" на експертизу ДНК
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран відправив останки загиблих у літаку "МАУ" на експертизу ДНК

Всі уламки літака «МАУ» відвезли з місця аварії

10 січня 2020, 17:41 comments1822
Поділіться публікацією:
Іран відправив останки загиблих у літаку "МАУ" на експертизу ДНК

Іранська сторона направила останки загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України", яка сталася під Тегераном, до судово-медичної лабораторії для проведення аналізу ДНК. Про це повідомив голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде, передає CNN.

"Керівник Організації цивільної авіації Ірану заявив, що останки загиблих у катастрофі літака, яка відбулася в середу, були відправлені в судово — медичну лабораторію для аналізу ДНК", — сказано в повідомленні.

Крім того, за словами Абедзаде, уламки літака були вилучені з місця НП і відправлені для вивчення.

"Великі і маленькі частини літака були зібрані і доставлені в ангар для реконструкції літака з метою розслідування причин аварії", — пояснив він.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправність і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак під час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

РНБО розглядає чотири версії катастрофи літака "МАУ": ураження літака російською зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна з технічних причин, а також теракт на борту літака. Також є три "приховані" версії.

У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ".

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранською зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії. Проте держсекретар США Майк Помпео не виключив, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані могла стати технічна несправність лайнера.

Влада Ірану офіційно спростувала причетність до краху літака "МАУ". Вони також заявили, що на розслідування причин трагедії піде до 2 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!