Головна Новини Світ Африка Президент Ірану пообіцяв покарати винних у трагедії з українським літаком
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Ірану пообіцяв покарати винних у трагедії з українським літаком

Хасан Рухани шкодує про те, що трапилося

11 січня 2020, 08:59 comments3073
Поділіться публікацією:
Президент Ірану пообіцяв покарати винних у трагедії з українським літаком

Президент Ірану Хасан Рухани в Twitter написав про те, що авіакатастрофа українського лайнера – це величезна трагедія, і висловив свої співчуття сім'ям загиблих.

Він зазначив, що внутрішнє розслідування Збройних сил прийшло до висновку, що ракети були випущені через людську помилку,  яка призвела до жахливої катастрофи літака авіакомпанії "МАУ", на борту якого були 176 невинних людей.

“Слідство триває, щоб визначити і покарати винних цієї непростимої помилки", — написав Рухани.

Також президент Ірану відзначив, що ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю трагічну помилку.

“Мої думки і молитви з усіма сім'ями, які перебувають у жалобі. Я висловлюю щирі співчуття", — написав він.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправності і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

РНБО розглядає чотири версії катастрофи літака "МАУ": ураження літака російської зенітною ракетою, зіткнення з літаючим об'єктом, зокрема БПЛА, руйнування і вибух двигуна за технічним причин, а також теракт на борту літака. Також є три "приховані" версії.

У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ".

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії. Проте держсекретар США Майк Помпео не виключив, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані могла стати технічна несправність лайнера.

Влада Ірану офіційно спростувала причетність до краху літака "МАУ". Українським слідчим було надано доступ до "чорних скриньок". За словами іранської влади, на розслідування причин трагедії піде до 2 років.

11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот в бік засекреченої військової бази.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!